T-scan, bij onbegrepen pijnklachten, hoofdpijn en schouderklachten – Tandartspraktijk de Tandarts – Heerde
Tandartspraktijk de Tandarts

T-scan, bij onbegrepen pijnklachten, hoofdpijn en schouderklachten

T Scan
De T Scan is een digitaal apparaat dat uw tandarts kan gebruiken om manier waarop tanden en kiezen op elkaar komen in beeld te brengen. Doormiddel van dit apparaat is het voor de tandarts mogelijk om inzicht te krijgen in het krachtenspel in uw mond. De wijze waarop uw boven en ondertanden op elkaar komen is namelijk uitermate belangrijk voor de gezondheid van uw gebit én uw algemene gezondheid en welbevinden! Tot op heden gebruikte de tandarts hiervoor articulatiepapier (een speciale folie, waarop inkt zit dat afdrukken geeft op de kiezen en tanden, indien zij elkaar raken) Deze folie heeft als beperking dat het geen informatie geeft over welke kiezen er eerder op elkaar komen dan andere en met hoeveel drukverschil. Met de T Scan kan uw tandarts wel zien hoe uw tanden en kiezen elkaar raken (occlusie) en of uw occlusie en articulatie (de horizontale beweging van de onderkaak op de bovenkaak) goed in balans is. Is dit niet het geval, dan kan dit leiden tot veel (onbegrepen) pijnklachten.
Enkele voorbeelden hiervan zijn:
Kiespijn
Afgebroken tanden
Gevoelige tanden (geen hard voedsel kunnen eten, koud/warm klachten)
Vermoeide kauwspieren
Gespannen gevoel in het gezicht
Maar ook
Hoofdpijn
Rug/nek/schouder pijn
Aangezichtspijn
En veel andere chronische klachten

De praktijkhouder Maarten van Geelen heeft zeer veel ervaring met deze nieuwe revolutionaire techniek.
Wilt u direct meer informatie of een afspraak maken met onze tandartspraktijk? Neem dan gerust contact met ons op.
Kijk ook op www.tscan.nl

Telefoonnummer 0578-693192

E-mail info@detandartsheerde.nl

 

Nauwkeurige 2D en 3D weergave van uw beet

De T-Scan wordt via een USB-aansluiting aangesloten op een computer. Op het beeldscherm van de computer wordt vervolgens een helder 2D en 3D beeld gegenereerd van uw beet (zie de afbeelding hier onder).

De T-Scan is onder meer te gebruiken voor:

  • Restauratieve tandheelkunde: de T-Scan geeft bijvoorbeeld precies aan welke knobbels een te hoge kracht ondervinden en welke te vroeg worden belast.
  • Onbegrepen pijnklachten en tandgevoeligheid: door een verstoorde occlusie of articulatie te herstellen kunnen pijnklachten eenvoudig worden opgelost.
  • Implantologie: door de T-Scan kunt u overbelasting van implantaten vermijden.
  • Orthodontie: de T-Scan geeft meer inziocht of de occlusie(beet) uiteindelijk klopt, met name bij de behandeling van volwassenen.

Wilt u meer weten over de T-Scan? Neem dan contact op met onze tandartspraktijk. Wij voorzien u graag van meer informatie.