Informatie Corona- virus

Vanaf 28 april 2020 zijn wij als tandartspraktijk weer gestart met alle reguliere behandelingen. Wij houden ons hierbij aan de Leidraad Mondzorg Corona.

In de behandelkamer houden we ons aan de Richtlijn Infectiepreventie in Mondzorgpraktijken en hebben we aanvullende hygiëne maatregelen genomen.

Wij zijn als team heel blij om weer te kunnen starten en hopen u in goede gezondheid te mogen ontvangen!

Informatie wat betreft de veiligheidsmaatregelen:

 

 

Er is wereldwijd sprake van een pandemie van besmetting met het coronavirus. De essentie van de Nederlandse aanpak is om het virus maximaal te controleren waarbij kwetsbare groepen worden beschermd.

Wij zullen beperkt open gaan voor reguliere patiëntenzorg. Het beleid dat we volgen is dat we alleen mensen in de praktijk toelaten waarvan we met vrij grote zekerheid weten dat ze gezond zijn. Mocht er de komende tijd iets wijzigen in uw gezondheid en u op een van de volgende vragen ‘ja’ antwoordt dan verzoeken wij om uw afspraak kosteloos te annuleren.

.              Heeft u nu corona?

.              Heeft u nu huisgenoten/gezinsleden met corona?

.              Bent u genezen van corona korter dan 2 weken geleden?

.              Heeft u een of meerdere van de volgende symptomen: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid, koorts (meer dan 38 gr C)?

.              Heeft u huisgenoten/gezinsleden met deze symptomen?

.              Bent u in thuisisolatie?

.              Woont u in een verpleeghuis of instelling voor mensen met een verstandelijke beperking?

Omdat handhygiëne bij deze virusuitbraak een belangrijk bron van besmetting blijkt te zijn, zullen wij  u bij betreden van de praktijk vragen uw handen te desinfecteren met handalcohol. Bij binnenkomst meten wij uw temperatuur met een voorhoofdthermometer.

Wij verzoeken u daarna uw gezicht en zaken zoals mobiele telefoons niet meer aan te raken. In de wachtruimte en bij het maken van afspraken proberen we met elkaar zo goed mogelijk de 1,5 meter afstand te bewaren die door de Rijksoverheid wordt geadviseerd.

Nog wat extra aanwijzingen:

.              Kom niet te vroeg, dus liefst vlak voor de afspraaktijd bij ons binnen.

.              Volg de aanwijzingen van ons personeel op.

.              Kom alleen naar uw afspraak, indien strikt noodzakelijk mag maximaal 1 ouder of begeleider meekomen.

.              Verlaat na uw behandeling zo spoedig mogelijk de praktijk.

.              U kunt geen gebruik maken van onze wastafel en/of toilet.

 

Wij zullen u ontvangen met een glimlach maar u de hand niet schudden.

Voor sommige behandelingen zullen we u 1 minuut laten spoelen.

In de behandelkamer houden we ons aan de Richtlijn Infectiepreventie in Mondzorgpraktijken en hebben we aanvullende hygiëne maatregelen genomen.

In verband met de beperkte ruimte in onze wachtkamer willen wij u vriendelijk vragen uw mondkapje te dragen totdat u in de behandelkamer bent. Na het verlaten van de behandelkamer is het advies uw mondkapje weer te dragen totdat u buiten bent.

Op 29-7-2020 heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) bekendgemaakt dat Mondzorgverleners vanaf 1-8-2020 een toeslag van € 4,26 per patiënt in rekening mogen brengen.
Dit als tegemoetkoming voor de extra kosten door de corona-uitbraak. Per 1-11-2020 is het niet meer toegestaan om deze verrichting in rekening te brengen.